Persondata link tekst

Vores inspiration

Vores inspiration

Vores inspiration

Hvor har vi vores inspiration fra? 

Som mange andre forældre, så ledte vi efter aktivitetsmøbler til vores børn.

Vi ønskede at finde nogle møbler som havde et roligt udtryk. Som vi gerne vil have stående fremme i vores hjem - også når børnene var gået i seng.

Samtidig måtte de også gerne ligge op til en historie og det kunne være dejligt med et materiale, som ikke blev så nemt nusset.

Da vi ikke fandt hvad vi søgte i vores nærområde– så kiggede vi naturligvis i det store udland.

USA og Tyskland har nogle af "the Godfathers” indenfor foam furniture/animals.
I USA søgte vi inspiration hos designerne Lawrence og Sharon Tarantino. De var nok nogle af de første til at lave aktivitetsmøbler/børnemøbler i EVA-skum. De vandt også prisen for BEST INVENTION 2002 for deres stribede møbler i mange forskellige farvekombinationer. Som kan sættes ovenpå hinanden - og laves til forskellige skulpturer. 

EVA skum var før dette mest blev anvendt til yoga-måtter pga. dens bløde overflade.

Omkring samme tidspunkt  - i 2004– udviklede 2 fædre et mærke der hedder P’kolino. De vil gerne øge læring og leg i hjemmet og vandt meget anerkendelse for deres aktivitetsmøbler, som kunne kombineres og sættes ind i hinanden.

Deres aktivitetsmøbler fik dog en slags glat beklædning udenpå, som vi ikke synes, var så praktisk i forhold til - at børn kunne glide på det. Det er smart når man skal rutsje, men ikke når man skal gå/stå.

Og til sidst så var/er der selvfølgelig den tyske designer og virksomhed Elmar Flototto som lavede Fluffizoo. Her skulle børn kunne sidde, ride og hoppe på dyrene.

Det var en serie med forskellige dyr (elefant, fisk, mus, m.m), som rent stilmæssigt var ensfarvet og ikke stribede som Tarantino's aktivitetsmøbler.

Men som dog blev for store, uhåndterbare og såkaldt larmende i deres udtryk- i forhold til det vi selv søgte.

Så en kombination af alle dem - var vores inspiration til at udvikle og starte brandet TumbleMee.

Også må vi anerkende at Tarantino parret nok fangede det bedst - i forhold til brug af EVA-skum. Da det er holdbart og samtidig blødt. Coating kan desværre indeholde farlige indholdsstoffer, som vi ikke ønsker at udsætte vores børn for.

Men vi giver selvfølgelig ikke op i forhold til at finde en måde – hvorpå man kan fjerne den statiske effekt, som EVA-skum kan have.

Så med alt denne inspiration og vores egen baggrund, som ingeniører - satte vi os ned med fysioterapeuter, møbel-og interiørdesignere og udviklede TumbleMee. 

Med denne lille historie vil vi gerne sige tak til de mange designere, som banede vejen for os. Vi er sikkert ikke de første der har hentet inspiration fra dem - og vi bliver helt sikkert ikke de sidste. 

Vi har valgt ikke at ligge billeder op af de enkelte designs, da vi ikke har rettigheder til dem. Men vi har linket til de enkelte, hvis du skulle være nysgerrige på at se deres designs.